A magyar emberek támogatásával lehet csak megvédeni a békepárti pozíciót és Magyarország békéjét – jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Menczer Tamás a videóban látható M1-es nyilatkozatában az orosz-ukrán háborúról azt mondta, a háborúpártiak arról beszélnek, hogy mivel „ez a mi háborúnk” – mondják ők -, folytatni kell, amíg Ukrajna nem győz.
Hozzátette, mindenki látja, mindenki tudja, hogy Ukrajna nem fog győzni. Ezért az elmúlt napokban – folytatta – már Amerikában és Európában is azt mondják, ha az oroszok áttörik a frontot, „be kell menni katonával”.
Állítása szerint a helyzet napról napra súlyosabb. „A magyar emberek támogatásával tudjuk csak megvédeni a békepárti pozíciónkat és az ország békéjét” – hangoztatta.
Menczer Tamás a videóhoz fűzött kommentárban azt írta, „a háborúpárti amerikai elnök, Joe Biden embere, Hakeem Jeffries frakcióvezető már arról beszélt, hogy ha az oroszok áttörik a frontot, akkor katonákat kell küldeni Ukrajnába. Emmanuel Macron francia elnök szintén erről a lehetőségről beszélt. Németországban már a kötelező katonai szolgálat a téma, és könnyen lehet, hogy ezt egész Európára ki akarják terjeszteni”.
„Mi nem akarunk magyar katonákat küldeni Ukrajnába! Világosan elmondtuk: ez nem a mi háborúnk! De a nyomás óriási és folyamatosan nő” – fogalmazott.