Négy év börtönre ítéltek egy férfit, aki megrontotta élettársa 12 éves kislányát Kisújszálláson – közölte a Szolnoki Törvényszék kedden a birosag.hu honlapon.

Azt írták, a törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 38 éves, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2020 tavaszán kihasználva élettársa gyermekének érzéseit és azt, hogy kettesben maradhatott vele, annak beleegyezésével, két alkalommal közösült a kislánnyal.
Az ügyben 2021. augusztus 2-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság 7 tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2023. március 22-én ítéletet hozott.
A bíróság a vádlottat, aki mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, folytatólagosan, hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Emellett végleges hatállyal eltiltotta mindazon foglalkozások gyakorlásától, illetőleg egyéb olyan tevékenységek folytatásától, amelynek keretében 18 életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna – ismertette a törvényszék.
Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen befejeződött.
A fellebbezések nem vezettek eredményre, a Szolnoki Törvényszék 2024. február 5-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta – olvasható a közleményben.