A Miniszterelnökség mély megrendüléssel értesült Vízkelety Mariann halálhíréről, az egykori államtitkárt saját halottjának tekinti.

A Miniszterelnökség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy Vízkelety Mariann jogász több évtizedes, kimagasló színvonalon végzett munkája példaértékű a köz szolgálatában.
Úgy folytatták, hogy Vízkelety Mariann 1992 és 1994, majd 1998 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa, 2002-től a volt miniszterelnök titkárságvezetője.
2004 és 2010 között az Országgyűlés Hivatala szakmai főtanácsadója. 2010-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, 2012-től a Központi Statisztikai Hivatal jogi és gazdálkodási elnökhelyettese – tették hozzá.
2015 tavaszától öt éven át az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkári tisztségét töltötte be, majd az állami szervek működésének elemzéséért felelős miniszterelnöki biztosként dolgozott – írták.
Emlékeztettek, hogy 2022 májusában a köz szolgálatában több évtizeden át, nagy elhivatottsággal végzett, kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkereszt kitüntetést adományozta.
„Emlékét kegyelettel megőrizzük” – fogalmaztak a közleményben.