Joe Biden amerikai elnök szerint szükség lenne az izraeli kormány átalakítására annak érdekében, hogy ne forduljon el a zsidó államtól a világ. A politikus erről kedden beszélt egy washingtoni kampányeseményen.

Joe Biden a demokrata párt pénzügyi támogatói előtt tartott beszédében kifejtette, hogy a jelenlegi Izrael történetének legkonzervatívabb kormánya, hozzátéve, ez a kabinet nem akar kétállami megoldást az izraeli-palesztin konfliktus lezárásaként.
Joe Biden úgy fogalmazott, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek „kemény döntést kell hoznia”, amit azzal támasztott alá, hogy Izrael a „válogatás nélküli bombatámadások” miatt kezdi elveszíteni a világ támogatását. Megjegyezte, hogy az izraeli kormányfőnek meg kell erősítenie és változtatnia kormányát annak érdekében, hogy képes legyen hosszú távú megoldást találni az izraeli-palesztin konfliktusra.
Joe Biden hétfőn a zsidó közösség tagjai számára a Hanuka alkalmából tartott fogadáson azt mondta, hogy az Egyesült Államok folytatja Izrael katonai támogatását, amíg „meg nem szabadul a Hamásztól”, de hozzátette, hogy Izraelnek nagyon óvatosnak kell lennie ebben, mert „a világ közvéleménye egyik napról a másikra meg tud változni”, amit nem szabad hagyni megtörténni.
Az elnök határozottan elítélte az Izrael és Hamász közötti háború miatt erősödő antiszemitizmust.