A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a nemzeti konzultációval „üzenhetünk Brüsszelnek”: változásra van szükség, és nem lehet úgy döntéseket hozni a jövőről, hogy nem kérik ki az európai emberek véleményét.

Hollik István a közösségi oldalán szombaton megjelent videónyilatkozatában úgy fogalmazott, „a dollárbaloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc egyértelműen elmondta”, hogy szerinte Ukrajnának az Európai Unióban van a helye.
„Mi viszont ezt nem így gondoljuk” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Leszögezte, Ukrajna EU-csatlakozása, illetve a tárgyalások megkezdése már önmagában is biztonsági kockázatot jelent; ráadásul olyan gazdasági terhet rakna az unió, illetve a tagországok vállára, amit azok nem bírnak el.
„Akkor, amikor Ukrajna uniós csatlakozásáról elmondjuk a véleményünket, kifejtjük az aggályainkat, akkor valójában a magyar és az európai érdeket védjük Brüsszellel szemben. Mert úgy gondoljuk, hogy Brüsszel elárulta az európai érdeket, egy szűk liberális elit érdekeit képviseli, és ezzel gyengíti Európát” – fejtette ki a politikus.
„Ezért fontos, hogy a nemzeti konzultációval üzenjünk Brüsszelnek, hogy változás kell, és nem lehet, hogy úgy alakítsák ki az uniós álláspontot, hogy abból kihagyják az európai embereket” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.