Dél-Karolina államban további 27 év börtönre ítélték, a fia és felesége elleni gyilkosság miatt már kétszeres életfogytig tartó büntetését töltő Alex Murdaugh egykori sztárügyvédet kedden.

A bíró az állam törvényei alapján tartott bűnper tárgyalásán több mint kéttucat pénzügyi bűncselekmény miatt szabta ki a büntetést Murdaugh-ra, aki ügyvédi praxisában követte el a cselekményeket. A vádak között volt pénzmosás, csalás, adóelkerülés.
A 27 év börtönbüntetés megegyezik azzal a mértékkel, amelynek kiszabását az ügyészek kérték a bírótól, és megfelel annak, hogy Alex Murdaugh a pénzügyi bűncselekményekre vonatkozóan vádalkut kötött az ügyészséggel.
A kommentárok megállapítják, hogy Murdaugh számára azért volt értelme vádalkut kötni a 27 évért, mert a tárgyalás megismétlését kezdeményezte gyilkossági perében eljárási hibákra hivatkozva, és reménykedik abban, hogy sikerül elérni a kétszeres emberölés miatt kiszabott kétszeres, tényleges életfogytig tartó büntetés megsemmisítését.
Alex Murdaugh-t márciusban találták bűnösnek és ítélték el fia és felesége meggyilkolásának vádjával a jelentős közfigyelmet kiváltott tárgyalássorozat után, amit élő közvetítésben követhettek az amerikai nézők.
Murdaugh ügyvédei az ítélethirdetés után magabiztosan nyilatkoztak, és közölték, hogy a jövőben a gyilkossági per megismétlésére koncentrálnak.
Az egyik jogi képviselő újságírók előtt kijelentette, hogy ügyfelével már megbeszéltek egy „golfmérkőzést” 20 év múlva, vagyis amikor a Murdaugh legkorábban szabadlábra kerülhet a pénzügyi bűncselekményekért.
A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a család birtokán történt. A feleség, Maggie Mardaugh és az egyik fiú, Paul Murdaugh halálát lőfegyver okozta. Alex Murdaugh-t a gyilkossági perben fia és felesége meggyilkolásával vádolták, amelynek elkövetését mindvégig tagadta. A Dél-Karolina állam ismert jogász családjának tagja, és vezető jogi irodájának vezetője éveken keresztül vezette félre ügyfeleit, és üzleti partnereit, akiket több millió dollárral károsított meg.