A Győri Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer előállításához szükséges anyagokkal való visszaélés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, a büntetést a Győri Ítélőtábla helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi 2019 júniusától nagy tételben vásárolt és állított elő különböző fajtájú kábítószereket, amelyeket Sopronban és környékén értékesített.
A nyomozó hatóság 2021. szeptember 21-én a férfi lakóhelyén különféle kábítószereket, azok előállításához szükséges anyagokat és több mint 7 millió forint készpénzt foglalt le.
A kábítószer hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény – tették hozzá.
A férfi különös visszaeső, mivel kábítószer-kereskedelem miatt korábban is már végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől ezen újabb bűncselekmények elkövetéséig 3 év még nem telt el.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek – írták.
A Győri Ítélőtábla a kedden kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a kiszabott büntetés arányos és szükséges, ezért azt nem enyhítette – áll a közleményben.