Az Egyesült Államok további mintegy ezer katonát küld a Közel-Keletre – de nem Izraelbe – az amerikai elrettentő erő fokozása érdekében – közölte az amerikai védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön.

Pat Ryder hozzátette, hogy Izrael számára újabb légvédelmi eszközöket indít útnak az amerikai kormányzat, köztük Patriot rakétákat, és az Izraelben használt Vaskupola légvédelmi rendszereket.
Beszélt arról is, hogy rakétatámadás érte az iraki Erbílben működő amerikai légi támaszpontot. Pat Ryder a sajtótájékoztatóján ugyanakkor sikertelennek minősítette az offenzívát, amit azzal indokolt, hogy senki nem sérült meg, és csak kisebb károk keletkeztek. Hozzátette, hogy Irán által támogatott iszlamista csoport lőtte ki a rakétát.
A Pentagon szóvivője arról is beszámolt, hogy október 17. és 26. között Irakban 12 támadás érte az Egyesült Államok egységeit, Szíriában pedig 4 drón-, illetve rakétatámadás történt.
Kormányzati illetékesek még szerdán közölték, hogy a Közel-Keleten állomásozó csapatokat ért támadásokban a múlt héten több mint 20 amerikai katona sérült meg, többségük könnyebben.
John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági koordinátora az amerikai csapatokat ért támadásokkal kapcsolatban csütörtökön sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az Egyesült Államok „választja meg az idő és a módot” arra, hogy miként reagál.
Izrael számára Florida szövetségi állam is küldött katonai szállítmányt – ismertette csütörtökön Ron DeSantis kormányzó, aki arról számolt be, hogy múlt héten két szállítógép landolt Izraelben, amelyek Floridából indultak drónokkal és egyéb felszereléssel.