A családtámogatás rendszerét a baloldal az első pillanattól támadta, de sem a baloldal, sem a háború okozta nehézségek nem tudják eltántorítani a kormányt attól, hogy támogassa a fiatalokat és a családokat, mert ők jelentik Magyarország jövőjét – közölte a kormányszóvivő vasárnap a Facebook-oldalán.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán megosztott videóban kiemelte: a magyar családtámogatási rendszer Európában egyedülálló. Egymásra épülő lépésekben segítik a fiatalokat a munkába állásuk első évétől a családalapításon át az otthonteremtésig.
A legfiatalabbak életkezdését a 25 év alattiak szja-mentességével támogatja a kormány, 330 ezer pályakezdő és tanulmányai mellett munkát vállaló fiatal életét teszi könnyebbé ez a jelentős adócsökkentés. Ezzel 240 milliárd forint maradt az érintetteknél – tette hozzá.
A családalapítás első lépéseként az első házasok adókedvezményét is megkapják a magyar fiatalok. A házasságkötések száma emelkedett, a kormány családtámogatási intézkedései hatékonyak – hangsúlyozta a kormányszóvivő.
A gyermekek érkezését is tervezhetik a fiatalok, a babaváráshoz szabadon felhasználható kamatmentes kölcsönt igényelhetnek, ami a gyermekek születése után támogatássá alakul – tette hozzá.
„Továbbra is számíthatnak ránk a fiatalok, a támogatásokat megőrizzük, a fiatalokat segítjük a pályakezdés és a családalapítás éveiben is” – emelte ki Szentkirályi Alexandra.