Terrorista szervezetekhez akár áttételesen sem juthat uniós forrás, melyet Izrael elleni támadásra lehet használni – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának elnöke kedden.

Gál Kinga, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a Fidesz EP-képviselőcsoportja a leghatározottabban elítéli a terrorizmust, valamint elismeri Izrael önvédelemhez való jogát.
Kijelentette: egyetért Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos előzőnapi megszólalásával, miszerint az Izraelben látott terror és brutalitás olyan fordulópontot jelent, amelyre nincs mentség, ezért felül kell vizsgálni a palesztin területeknek nyújtott uniós támogatásokat.
„Terrorista szervezetekhez akár áttételesen sem juthat uniós forrás, amelyet Izrael elleni támadásra lehet használni” – fogalmazott a képviselő, rámutatva: az Európai Unió felelőssége mind a palesztin területeknek nyújtott támogatások felülvizsgálata, mind pedig a konfliktus elmérgesedésének megakadályozása.
„Az EU-nak mindent meg kell tennie, hogy megakadályozza az eszkalációt és a konfrontáció Izrael és Palesztina határain túli kiszélesedését” – tette hozzá Gál Kinga.