A Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas City a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballozva is 2-1-re nyert a vendég Houston Dynamo ellen az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, ezzel megmaradt az esélye, hogy bejusson a rájátszásba.

A vendéglátó csapat a hetedik percben tizenegyesből gólt szerző Johnny Russell 39. percben történt kiállítása miatt fogyatkozott meg, de a szünetben így is 2-1-re vezetett és ezt az állást a lefújásig megtartotta. A négyszeres magyar válogatott Sallói csere volt, a 62. percben állt be. A Kansas így egypontos lemaradással áll a nyugati konferencia kilencedik pozícióját elfoglaló FC Dallas mögött, és még van esélye arra, hogy kiharcolja a rájátszásba jutást.
A szintén magyar válogatott Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Union – amely már biztosította a helyét a rájátszásban – gól nélküli döntetlent játszott a vendég Los Angeles FC-vel. Gazdag végig a pályán volt és az 50. percben gólt szerzett, de a találatot videobírós ellenőrzést követően les miatt érvénytelenítették.