A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, mert értékelése szerint súlyos kérdéseket vet fel a magyarországi „Soros-szervezetek” brüsszeli pénzügyi támogatása.

Deutsch Tamás pénteki, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: a „korrupt brüsszeli bürokrácia” a jövő évi választásokkal kapcsolatban láthatóan semmit nem akar a véletlenre bízni, Brüsszel ezért félmilliárd forintos támogatást adott a magyarországi „Soros-szervezeteknek”.
Úgy fogalmazott: „Míg a magyaroknak jog szerint járó uniós pénzeket Brüsszel a hatalmával visszaélve hosszú idő óta nem fizeti ki, sőt könnyen lehet, hogy a mi pénzünket az ukrajnai háborúra már el is költötték, addig első körben 500 milliót adtak különböző Soros-szervezeteknek, amelyek lényegében egyetlen dolgot csinálnak, Brüsszel javára Magyarország ellen dolgoznak.”
Értékelése szerint a helyzet teljesen egyértelmű, Brüsszel így már most előre finanszírozza a „magyar dollárbaloldal” kampányát.
Közölte: ezért levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, mert – mint mondta – „számos súlyos kérdést vet fel a nyíltan és vállaltan Magyarország ellen áskálódó Soros-szervezetek brüsszeli bürokrácia általi támogatása”.
Deutsch Tamás közölte azt is: levelében felszólította a bizottság elnökét, hogy a „botrányos esettel” kapcsolatban sürgősen tisztázza az Európai Bizottság szerepét.
„A válasz megérkezéséig is lassan mondjuk, hogy Washingtonban és Brüsszelben is végre megértsék: hiába finanszírozták és finanszírozzák külföldről milliárdokkal a dollárbaloldal kampányát, mi, magyarok nem hagyjuk magunkat” – jelentette ki a Fidesz politikusa.