A családon belüli erőszakkal vádolt brazil csatárát, Antonyt felfüggesztette a Manchester United labdarúgócsapata, megtiltva neki az edzések látogatását is.

A Sky Sports beszámolója szerint a döntést a játékossal közösen hozta meg angol klub.
Anthony visszatérését további értesítésig elhalasztják, hogy megvizsgálják az ellene felhozott vádakat. „A klub elítéli a kegyetlenség és az erőszak minden megnyilvánulását” – áll még a közleményben.
„Ezt a döntést közösen hoztuk meg, és az volt a célja, hogy fenntartsa az egészséges környezetet a csapaton és a klubon belül. Szeretném megismételni ártatlanságomat, és a rendőrséggel együtt fogok dolgozni, hogy segítsek feltárni az igazságot. Remélem, mihamarabb visszatérhetek a játékhoz”- idézte a dokumentum a brazil csatárt.
Antonyt a hét elején a brazil válogatottból zárták ki, miután a 23 éves futballistát volt barátnője feljelentette a Sao Pauló-i rendőrségen. A labdarúgó ugyanakkor ártatlanságát hangsúlyozta Instagram-oldalán, megjegyezve, hogy soha nem folyamodott fizikai agresszióhoz a nővel szemben.
Antony 2022 augusztusa óta a Manchester United játékosa. Az idei szezonban négy mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben, gólt nem szerzett. A brazil válogatottban 16 találkozón szerepelt, két találatot és két gólpasszt jegyzett.