A közösségi közlekedés működtetéséhez elengedhetetlen a MÁV-nál, a Volánnál, és a GYSEV-nél dolgozó több mint 57 ezer munkavállaló lojalitása – hangsúlyozta Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) államtitkára csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy a júliusban bevezetett egységes országos Volán szabadjegyrendszer után szeptember elsejétől vállalati országbérletet vezet be a tárca a hozzájuk tartozó közlekedési társaságoknál.

Az államtitkár telefonon nyilatkozva kiemelte, a közlekedési szektor régi kérése volt, hogy a MÁV-Volán integráció megvalósítása során legyen kedvezményes utazási lehetőség is a munkavállalóknak és  családtagjaiknak.
Nagy Bálint elmondta, ennek jegyében július elsejétől egységes Volán szabadjegyrendszert vezettek be: így a Volánnál dolgozók és családtagjaik ingyen utazhatnak a Volán-buszokon az egész ország területén. Ez a lehetőség a MÁV-nál már adott volt.
A MÁV-Volán integráció következő fontos lépéseként pedig szeptember elsejétől az éves vállalati országbérlet bevezetésével megteremtik a MÁV-nál, a GYSEV-nél és Volánnál dolgozók számára az átjárhatóságot egymás közlekedési eszközeinek igénybevételére – mondta az államtitkár.
Ismertette, szeptember elsejétől vállalati országbérletet válthatnak ki a MÁV-Volán csoportnál és a GYSEV-nél dolgozók 1250 forint éves regisztrációs díjért. A vállalati országbérlet a MÁV, a GYSEV és a Volánbusz járatain egyaránt érvényes.
Nagy Bálint hangsúlyozta, a vállalati országbérlettel csökken az érintett munkavállalók munkába járási költsége.
Az államtitkár szólt arról is, hogy jelentős érdeklődés mutatkozik a május elsején a lakosság számára bevezetett ország- és vármegyei bérletek iránt, amelyekből eddig több mint 1,6 milliót vásároltak.