Az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod és Rosztov megye elleni dróntámadások elhárításáról számolt be vasárnap a két régió vezetője.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója közölte, hogy az orosz légvédelem 12, a régióval azonos nevű székváros felé tartó légi célpontot semmisített meg. Az elmúlt nap folyamán a régió területére mért ukrán tüzérség csapást 156-ban nevezte meg.
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Belgorod megye légterében vasárnap három ukrán drónt lőttek le.
Vaszilij Golubev, Rosztov megye kormányzója azt közölte, hogy a rádióelektronikus hadviselés eszközei a kameszki katonai bázis területén két, Novosahtyinszktól északra pedig egy ukrán kamikaze drónt kényszerített földre.
A nap folyamán egyébként ukrán drón találta el a pályaudvar épületét Kurszk belvárosában, aminek következtében öt ember könnyebben megsérült, és Moszkva közelében is földre kényszerítettek egy repülőszerkezetet.
Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.
Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve. Az orosz tábornok szerint az elmúlt nem során az ukrán fegyveres erőknek a frontvonalon elszenvedett vesztesége meghaladta a 600 főt. Mint mondta, a legtöbben, több mint 280-an közülük a Donyeckért folytatott harcokban estek el.