Vollein Ferenc festményeiből Keszthelyen nyílik kiállítás

Színek az égből címmel a keszthelyi Balaton Színház Simándy József termében nyílik kiállítás augusztus 9-én Vollein Ferenc festményeiből.

A mindössze 24 éves Vollein Ferenc az első magyar kortárs festő, akinek az alkotása bekerült a Vatikáni Múzeum és Képtár pápai magángyűjteményébe, miután Ferenc pápa személyesen is fogadta őt néhány évvel ezelőtt Rómában. Emellett több mint 130 alkotása található neves magyar és külföldi magán- és közgyűjteményekben – közölték az MTI-vel a szervezők.
Vollein Ferenc 2015 és 2021 között négyszer is elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat és az ezzel járó Nemzet Fiatal Tehetsége címet. Négy képzőművészeti kiadványa jelent meg, és mintegy negyven magyar, illetve nemzetközi képzőművészeti alkotópályázaton ért el győzelmet vagy helyezést, továbbá számos rangos képzőművészeti ösztöndíjnak is a nyertese.
A Badacsonyörsön élő képzőművész immár hatvanadik tárlatát mutatja be Keszthelyen.
A Balaton Színházban augusztus 31-ig látható kiállítást Manninger Jenő polgármester és Szemes Péter esztéta, irodalomtörténész nyitja meg augusztus 9-én 18 órakor, közreműködik Petik Ákos gitárművész – áll a közleményben.