Marozsán Fábián szerint újabb mérföldkőhöz érkezett el a karrierjében azzal, hogy főtáblán szerepelt a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglistán 96. játékos kedden az M1 aktuális csatornának elmondta, későbbre várta ezt az áttörést:
„Azt hittem, ez csak a US Openen jön majd össze, de sokat dolgoztam rajta, hogy sikerüljön. Életemben először voltam szerencsés vesztes egy versenyen, és sajnos nem igazán tudtam élni a lehetőséggel, az eredmény elég csúnya lett” – utalt arra, hogy a hétfői nyitókörben 6:2, 5:7, 6:2, 6:0-ra kikapott a belga David Goffintől.
„Szettet nyertem egy korábbi top 10-es ellenféllel szemben, aki tavaly itt negyeddöntős volt, ráadásul úgy, hogy életemben először játszottam füvön Londonban. Az bánt, hogy az egyenlítés után nem vittem tovább a lendületet, de elsőre nem volt ez rossz, és topformában sem biztos, hogy megvertem volna. Nem a fű lesz a kedvenc borításom, de ha lesznek szép eredményeim rajta, akkor ez talán változhat” – mondta tréfásan.
Az utóbbi két hónapban rengeteg dolog történt a Hajdúszoboszló SE sportolójával: legyőzte Rómában a világelső Alcarazt, challenger-tornát nyert Perugiában, bekerült a top 100-ba, és főtáblás lett Wimbledonban.
„Az eredmények ismeretében változhatnak a terveim, ha maradok a top 100-ban, akkor több ATP-tornán indulok majd. A következő célom az, hogy meccset nyerjek Grand Slam-főtáblán” – jelentette ki Marozsán Fábián, majd rátért a nyári tervekre: „Otthon egy kis pihenő következik, aztán a szuperliga nevű magyar csapatbajnokság, július 17-től a trieszti challenger, utána főtábla Umagban, majd megpróbálom megvédeni a címemet Banja Lukában, aztán kezdődik a felkészülés Amerikára” – sorolta Marozsán, aki a tengerentúlon a winston-salemi 250-es viadallal hangol majd a US Openre, ahol már a főtáblán kezd majd.