Hiába magyarázzák a bukott bizonyítványt Karácsony Gergely főpolgármesterék: elszórták a megtakarított pénzt és csődbe vitték Budapestet – írta a Fidesz budapesti szervezete Facebook-oldalán csütörtökön.

Hozzátették: a főpolgármesterék továbbra sem adnak választ arra, “hová lett a pénz”, “helyette folyamatos tagadásba burkolódznak”, legutóbb Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes “próbálta kimagyarázni a 2019-ben elbénázott reklámtendert” egy rádióinterjúban.
A Fidesz budapesti szervezete szerint azonban Karácsony Gerelynek “2019-es hatalomra kerülésekor a szabályos közbeszerzésen érvényes és nyertes ajánlatot csak alá kellett volna írnia a francia hátterű multinacionális céggel”. Megjegyezték: a cég a szerződés szerint évente több mint 1,7 milliárd forintot fizetett volna “a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosítási jogáért” 8 éven keresztül.
“Csakhogy erre a pénzre számunkra a mai napig ismeretlen okból nemet mondott a Karácsony Gergely vezette főváros, kiírta újra ugyanazt a közbeszerzést” – írták. Megjegyezték, a megismételt eljárás után “két és félszer kevesebb pénzért vitte el” ugyanaz a cég ugyanazt a tendert.
Felhívták a figyelmet arra: a budapesti költségvetés vesztesége “naponta nagyjából 2,6 millió forint, havonta mintegy 80 millió, évente pedig csaknem egymilliárd forint”.
“Vagyis csak a reklámtenderen 2019 novemberétől mostanáig három és félmilliárd forintot dobtak ki feleslegesen az ablakon a hozzá nem értésük miatt Karácsony Gergelyék. Ebből a pénzből csaknem 35 teljesen új buszt is vehettek volna” – emelték ki.