Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulója alkalmából készült alkalmi bélyeget mutattak be csütörtökön Budapesten, a Postamúzeumban, ahol időszaki kiállítás is nyílt Mesélő egyenruhák címmel.

A Csokonai Vitéz Mihály születése 250. évfordulójának alkalmából kibocsátott, 545 forint névértékű bélyeget 40 ezer példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. gyártotta – tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. az MTI-t csütörtökön.
Az alkalmi bélyeg megvásárolható az elsőnapi postákon, a Filapostán, illetve megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is. A bélyegkép grafikai kompozíciójában Csokonai Vitéz Mihály portréja látható. A bélyegek mellett az alkalmi borítékon is megjelenik a líra hangszert ábrázoló grafika. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon található bélyegző lenyomatának fő eleme a költő aláírása. A filatéliai műalkotást Bódi Katalin grafikusművész tervezte.
Csokonai Vitéz Mihály egyedülállót alkotott a maga korában. A különböző stílusirányzatok széles eszköztára és a lírai műfajok sokasága is jellemezte költészetét – olvasható a tájékoztatóban.
A Postamúzeumban csütörtökön megnyílt időszaki kiállítás egyenruhákon és formaruhákon keresztül mutatja be a posta és a postai alkalmazottak történetét
1838-tól a napjainkig. A kiállítás szeptemberig tart nyitva.