A háborúpárti baloldal az emberek töredékének élvezi csak a támogatását, a békét és biztonságot előtérbe helyező nemzeti, kormány által képviselt álláspontnak elsöprő többsége van Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Hozzátette: a baloldallal való párbeszédben inkább arra törekszik, hogy az egyetértési pontokat találják meg.
Az egység mindig hasznos és jó dolog, és ha nagy dolgokban egyetért egy ország, annál inkább erősebbek vagyunk – mutatott rá, hozzátéve: sajnálja, hogy a baloldal háborúpárti és nincs benne a magyar béketáborban.
Kitért arra, hogy a parlamenti lehetőségeket is arra használja, hogy ismerteti a kormány álláspontját és nem ledorongolni próbálja őket és végképp nem sértegetni.
Arra törekszik, hogy valami híd legyen, amin át tudnak jönni a békepárti táborba, ezért terjesztettek be a kormánypártok egy parlamenti határozatot, amelyben megerősítették, hogy Magyarország nem akar és nem fog részt venni ebbe a háborúban, nem szállít fegyvert.
A miniszterelnök egyúttal arra szólítja fel a nemzetközi közösséget, hogy a háború támogatása helyett a tűzszünetet és békét előidéző tárgyalásokra mozgósítsa energiáit.
A baloldal nem sétált ezen a hídon, nem jött át a békepártba, de a remény hal meg utoljára – fogalmazott Orbán Viktor.