A Zalaegerszeg a 119. percben esett öngóllal győzte le a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó Magyar Kupa keddi elődöntőjében.

A ZTE 2010 után, története során másodszor játszhat a sorozat fináléjában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
ZTE FC-Puskás Akadémia 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után
——————————————
Zalaegerszeg, 2081 néző, v.: Vad II.
gólszerző: Bartolec (119., öngól)
sárga lap: Csóka (42.), Szendrei (105.), illetve Ormonde-Ottewill (84.)

ZTE FC:
——-
Demjén – Kálnoki Kis, Mocsi, Csóka (Grezda, 116.), Gergényi – Tajti, Szendrei, Huszti (Lesjak, 110.) – Ubochioma, Ikoba, Szalay (Kovács, 102.)

Puskás Akadémia:
—————-
Markek – Golla, Spandler, Bartolec – Corbu (van Nieff, 64.), Levi (Baluta, 89.), Favorov, Plsek (Slagveer, a szünetben), Ormonde-Ottewill – Colley (Zahedi, a szünetben), Gruber (Komáromi, 71.)

A gól nélküli első félidőben mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, a hazaiak egy lesgólt is szereztek, amely szabályosnak tűnt, a kupában azonban nincs VAR-technológia a videós bizonyítékra.
A fordulást követően egyértelmű fölénybe került a ZTE, bár igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. A Puskás Akadémia a rendes játékidőben mind az öt cseréjét elhasználta, de a játéka nem újult meg.
A hosszabbítás utolsó előtti percében Ubochioma futotta le védőjét a jobb szélen, középre adását Bartolec kirúghatta volna a gólvonal előtt, a labda azonban felpattant, így a védő gyakorlatilag sípcsonttal a hálóba továbbított, eldöntve ezzel az összecsapást.

Szerdán játsszák:
Budafoki MTE (II.)-Vasas FC 20.00
A finálét május 3-án rendezik a Puskás Arénában.