Már igényelhetők az idei előadóművészeti támogatások. Az előirányzott támogatási keretösszeg jelenleg 4 milliárd forint, ami azonban az év során még tovább növekedhet – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a KIM által meghirdetett felhívásokra hat kategóriában jelentkezhetnek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett előadóművészeti szervezetek, beleértve a minősítéssel nem rendelkező előadóművészeti szervezeteket is.
A felhívásban szereplő kategóriák a következők: kiemelt művészeti értékekkel bíró szakmai programok támogatása; gyermek, ifjúsági és családoknak szóló művészeti programok támogatása; nemzetközi térben megvalósuló, kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatása; határon átnyúló magyar-magyar és országhatáron belüli koprodukciók elősegítése; szakmai fesztiválok támogatása; alapműködést elősegítő, kiegészítő támogatás.
A korábbi években előadóművészeti többlettámogatás néven ismert felhívás továbbra is az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (emet.gov.hu) felületén található.
Az egyedi igénybejelentő adatlap benyújtási határideje 2023. április 14. A kedvezményezetteknek 2024. augusztus 31. napjáig kell az elnyert támogatásokhoz kapcsolódó szakmai programokat megvalósítani – olvasható a minisztérium közleményében.