Amerikai vadászrepülő semmisített meg egy újabb azonosítatlan tárgyat, ezúttal a Huron-tó felett, az Egyesült Államok Michigan államának közelében vasárnap. Nyolc napon belül negyedszer avatkozott közbe a légierő.

Jack Bergman, Michigan állam kongresszusi képviselője a védelmi minisztériumra hivatkozva közösségi oldalán közölte helyi idő szerint vasárnap délután, hogy az amerikai hadsereg „leszerelt” egy tárgyat a Huron-tó felett, és köszönetet mondott az amerikai légierő pilótáinak.
A Huron-tó térségében végrehajtott intézkedést részletek említése nélkül kormányzati illetékesek is megerősítették.
Vasárnap a déli órákban a szövetségi légiirányítás (Federal Aviation Administration) átmenetileg leállította a polgári légiközlekedést a Michigan-tó felett, amelyet nem sokkal később feloldott. A szervezet az intézkedést azzal magyarázta, hogy a hadsereg egy „lehetséges érintkezést” vizsgált, amiről azt állapította meg, hogy „nem jelent kockázatot”. Szombaton hasonló intézkedésre került sor Montana állam felett is, amelyet később radar-rendellenességként magyaráztak.
A Huron-tó feletti vasárnapi beavatkozás 8 napon belül a negyedik volt, amikor Észak-Amerika fölött légi eszközt semmisített meg a légierő.
Szombaton Kanada kérésére lőtt ki az amerikai légierő egy azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt az ország északnyugati része, Yukon tartomány felett.
Amerikai illetékesek szombaton azt közölték, hogy az Észak-amerikai Légtér-védelmi Parancsnokság (North American Aerospace Command – NORAD), – amely kanadai és amerikai légtérvédelmi feladatokat is ellát – észlelte a tárgyat pénteken az esti órákban, amely egy nappal később lépett be Kanada légterébe. A NORAD szóvivője Olivier Gallant őrnagy arról beszélt, hogy a hadsereg meghatározta, miről van szó, de részleteket nem hoznak nyilvánosságra.
Az amerikai légierő F-22-es gépe egy nappal korábban, pénteken szintén a térségben hasonló műveletet hajtott végre, amikor Alaszka északi partjai közelében, az amerikai légtérben is lelőtt egy „azonosítatlan” légi eszközt arra hivatkozva, hogy az veszélyezteti a polgári légiforgalmat.
Egy hete, február 4-én szombaton az Egyesült Államok egy kínai megfigyelő léggömbként azonosított nagy méretű eszközt semmisített meg az ország keleti partvidékének közelében, miután az mintegy 8 napon keresztül sodródott az amerikai légtérben. Az eset diplomáciai és politikai konfliktushoz vezetett az Egyesült Államok és Kína között, több éles nyilatkozatváltással.
Az elmúlt három napban észlelt légieszközökkel kapcsolatban az amerikai hatóságok nem közöltek részleteket. Chuck Schumer szenátor vasárnap reggel az ABC televíziónak léggömböt említett. Ezzel egy időben név nélkül nyilatkozó kormányzati illetékesek a szombati tárgyat egy kisebb léggömbként említették, a péntekit „hengeresebb”, léghajószerű járműként, és hozzátették, hogy mindkettő szállítmányt vitt.
Az eszközök származását és további részleteket a vizsgálatra hivatkozva egyelőre nem közöltek az amerikai hatóságok.