A tehetséges és felkészült fiatalok garanciát jelentenek arra, hogy Magyarországnak lesz jövője – mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Bátrak Ligája tapolcai versenyének díjátadóján csütörtökön.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a fejlett digitális kompetenciák ismerete mellett ugyanúgy szükség van a fizikai aktivitásra, a sportolásra is. A Honvédelmi Sportszövetségnél pedig olyan programokat indítottak, amelyek lehetőséget adnak a fiataloknak arra, hogy megmérettessék magukat
Simicskó István tájékoztatása szerint a 2017-ben indított Honvéd Kadét Programban már 110 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek, a Bátrak Ligája tapolcai versenye pedig már sorban a 35. volt.
A katonai jellegű akadályversenyre a térség tíz általános iskolájából – Tapolca mellett Ajkáról, Monostorapátiból, Szigligetről, Zalahalápról, Sümegről, Nagyvázsonyból valamint Badacsonytomajról – érkeztek diákok.
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője köszöntőjében Tapolca katonai múltjáról beszélt. A Veszprém vármegyei városnak korábban két laktanyája is volt, és a honvéd hagyományokat mind a mai napig őrzik Tapolcán – tette hozzá.