A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint fél év elteltével sem látni tisztán a “dollárbaloldal” tavaszi választási kampányának külföldi adományozói ügyében.

Hollik István MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában az általa az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezett ügyről közölte: a baloldal egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesz és többször is “lebukott a hazugságaival”.
Példaként említette, hogy a baloldalon korábban azt állították: idei országgyűlési választási kampányuk javára magyar állampolgárok adakoztak, és mikroadományokból jött össze a hárommilliárd forint.
Aztán a miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter “kikotyogta”, hogy külföldiek is adhattak pénzt a kampányba. Majd Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója és az Action for Democracy nevű civil szervezet magyarországi szervezője “azt is beismerte, hogy lehettek úgynevezett intézményi adakozók is” – sorolta a kommunikációs igazgató.
Hollik István úgy folytatta: Korányi Dávid azt is elmondta, hogy nemcsak a honlapon keresztül, de emailben és közösségi médián keresztül is lehetett adományozni. “Ezeknek semmi nyoma nincsen” – jegyezte meg, majd felvetette, hogy honnan volt egy frissen megalakult szervezetnek email-adatbázisa.
A kormánypárt kommunikációs vezetője szerint a baloldal online kampányoldalának adományozó-számlálója “bizonyíthatóan megállt 11-nél”, ami alapján egy adományozó mintegy 270 millió forinttal támogathatta a baloldal kampányát. “Na, ez minden, csak nem mikroadomány” – fűzte hozzá.
Úgy fogalmazott: “habár a dollárbaloldal próbálja tagadni, de valószínűleg a Soros-birodalomból is érkezhetett pénz” a kampányra. Az is erre utal – mondta Hollik István -, hogy Soros György fia a Twitter-oldalán megosztotta az Action for Democracy magyarországi választással kapcsolatos bejegyzését, azzal a megjegyzéssel, hogy “segíts a magyaroknak választani”.
“Nagyon reméljük, hogy a dollárbaloldal 2023-ban tisztázza az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának legfontosabb kérdéseit” – zárta szavait.