Rapport Richárd kedden újabb döntetlennel folytatta szereplését a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornájának negyedik fordulójában.

A világos figurákat vezető magyar nemzetközi nagymester, aki az első három fordulóban is remizett, ezúttal a világranglista 11. helyén álló amerikai Hikaru Nakamurával osztozott meg a pontokon 44 lépést követően.
Rapport még soha nem tudta legyőzni mostani riválisát, három vereség mellett ez volt a harmadik döntetlenjük.
A semleges színekben induló Jan Nyepomnyascsij másodszor nyert – ezúttal a francia Alireza Firouzját győzte le – így egyedül vezeti a viadalt.
A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a 48 ezer euróval gazdagodó győztes jövőre a vb-címért játszhat a regnáló világbajnokkal, a titulust kilenc éve birtokló norvég Magnus Carlsennel.
Rapport a szerdai ötödik fordulóban az ugyancsak amerikai Fabiano Caruanával ül asztalhoz és a sötét bábukat vezeti majd.

Eredmények, 4. forduló:
Rapport Richárd-Hikaru Nakamura (amerikai) döntetlen
Jan Nyepomnyascsij (FIDE)-Alireza Firouzja (francia) 1-0
Jan-Krzysztof Duda (lengyel)-Tejmur Radzsabov (azeri) döntetlen
Ting Li-zsen (kínai)-Fabiano Caruana (amerikai) döntetlen

Az állás: 1. Nyepomnyascsij 3 pont, 2. Caruana 2,5, 3. RAPPORT, Duda, Nakamura 2-2, 6. Radzsabov, Firouzja és Ting 1,5-1,5