A nyugati civilizáció legsikeresebb politikai mozgalma a magyar jobboldal, a nyugati világ konzervatívjai pedig látják, értékelik az eddig elért sikereket, ezért tartják idén Budapesten a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű konzervatív politikai fórumot – közölte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az igazgató azt mondta: az, hogy a konferenciát a magyar fővárosban rendezik meg, nemcsak elismerés, hanem fontos gesztus is a magyar jobboldal irányába.
Az esemény mottója az Isten, haza, család hármas egysége, a fórum főszónoka pedig Orbán Viktor miniszterelnök. A konferencián a teljes nyugati jobboldali elit – mások mellett volt amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, belga, olasz, spanyol, francia, osztrák pártpolitikusok, újságírók – vesznek részt – ismertette a részleteket.
Szánthó Miklós szerint a résztvevők látják, hogy Magyarországon sikeres védelmi mechanizmus alakult ki a liberálisok nézetei – például a multikulturalizmus, a határvédelem, a genderideológia – ellen és kíváncsiak a “receptre”, mert úgy érzik a magyar példával ők is választ adhatnak a liberális támadásokra.
A magyar jobboldal felismerte, hogy a demokrácia nem csak liberális lehet, és erre a felismerésre egyre többen kíváncsiak a Nyugaton – mondta a központ igazgatója.