Lionel Messi nem fontolgatja, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, az FC Barcelonához – jelentette ki a katalán futballklub elnöke.

Joan Laporta a RAC1 katalán rádiónak azt mondta: nem kapott olyan üzenetet a francia PSG argentin támadójától, hogy szeretne ismét korábbi együttesében játszani.
„Fiatal csapatot építünk. Leo a világ legjobb játékosa, de nem gondolunk a visszatérésére” – fogalmazott Laporta.
A múlt héten a Barca vezetőedzője, Xavi – aki labdarúgóként évekig játszott együtt Messivel a katalánoknál – a Mundo Deportivo című sportlapnak azt nyilatkozta, hogy az FC Barcelona kapui bármikor nyitva állnak a hétszeres aranylabdás előtt.
Miután a katalán klub a spanyol bajnokság pénzügyi szabályai miatt nem tudott új szerződést kötni vele, Messi 2021 augusztusában távozott a Paris Saint-Germainhez a Barcától, amelyben 2004 óta futballozott. A 34 éves argentin előző együttesével tízszer végzett az élen a spanyol bajnokságban, nyolcszor hódította el a spanyol szuperkupát és hétszer a Király Kupát. Emellett négyszer szerzett Bajnokok Ligája-elsőséget, s három-három alkalommal nyert európai szuperkupát és klubvilágbajnokságot.