Opioidokat, marihuánát és más drogokat találtak Taylor Hawkins szervezetében – idézte a BBC hírportálja a kolumbiai nyomozókat.

A toxikológiai jelentés alapján tíz szer nyomát mutatták ki az ötvenéves korában elhunyt zenészben. A halál oka továbbra is ismeretlen, a nyomozók nem mondták, hogy a drogok szerepet játszottak volna benne.
Hawkins egy bogotái hotelben halt meg, a hétvégén együttese egy zenei fesztiválon lépett volna fel.
Szombatra virradó éjjel mentő érkezett a szállodába, miután mellkasi fájdalmakra panaszkodó férfihez hívták. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, ezután nyilvánították halottnak – közölte a városi egészségügyi hatóság.
A kolumbiai főügyész hivatala azt közölte, a nyomozás folyamatban van, később további részleteket hoznak nyilvánosságra.
Az együttes rajongói, akik a koncertre érkeztek a városba, virágokat helyeztek el a hotel elé.
Hawkins 1997 óta zenélt a Foo Fightersben, és olyan slágerekben játszott, mint a “Learn to Fly” és a “Best of You”. Korábban Alanis Morissette kanadai énekesnő dobosa volt.
Az alternatív rock világában elismert névnek számító Foo Fighters dél-amerikai turnéjának következő állomásán lépett volna fel pénteken Kolumbia fővárosában, Bogotában.