Az ellenzéki összefogáson belüli folyamatos marakodás az mutatja, hogy az ellenzék feladta a kormányváltás esélyét – jelentette ki a Volner Párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az összefogás pártjai máig képtelenek voltak közös program megalkotására, a közös vízió hiányában pedig nem számíthatnak a választók támogatására – közölte Volner János.
A legfőbb feszültségforrást a pénz okozza; Márki-Zay Péter azt látja, hogy a több tíz milliárd forint állami támogatással működő pártok csupán költségvetésük egy százalékát fordítják a közös kampányra – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.
Volner János ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az elmúlt négy évben 10 milliárd forintnyi támogatásban részesülő Jobbik, csupán 100 millió forintot fordított a közös kampányra.     Vagyis nem az ellenzéki siker érdekében használják a pénzt, hanem saját megélhetésükre fordítják – mondta.
Ugyancsak a pénz körüli marakodás jele a Városháza-ügy. Mert nagyon sok, a baloldali koalícióban működő politikus számára ennek kapcsán vált nyilvánvalóvá, hogy kizárólag a Gyurcsány-Bajnai érdekkör visz mindent, “ezek a maffiát alkotó emberek fölözik le az összes pénz, a kisebb halak pedig nem férnek oda a kondérhoz” – fogalmazott a politikus.
Szintén feszültséget okozott, hogy a fővárosi közműholding cégvezetője milliárdos budai villában lakik és százmilliós autóval jár – tette hozzá.
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt lecserélésére készül, mert a “Gyurcsány-koalíció” egyre inkább lemarad a Fidesz mögött a közvélemény-kutatásokban – mondta Volner János.