Egy eddig balesetveszélyes kereszteződés biztonságosabbá tétele érdekében új körforgalmú csomópont épült a 71-es főúton, Keszthelyen.

A beruházást záró csütörtöki sajtótájékoztatón Vizi Norbert, a Nif Zrt. beruházásért felelős projektirodájának vezetője elmondta: áprilisban vette át a munkaterületet a kivitelező, mostanra pedig már elkészült és a járművek használatba is vették a 71-es főút és a Rezibe, illetve Cserszegtomajra vezető út kereszteződésében kialakított új csomópontot. A kormányzati támogatással, közel 340 millió forintból megvalósult beruházás kivitelezője a keszthelyi Horváth-Ép kft. volt.
Felidézte, hogy a 2013-ban átadott, Keszthelyt elkerülő főútvonalnak ebben a kereszteződésében több súlyos kimenetelű közlekedési baleset is történt, az itt egymást keresztező jelentős járműforgalom miatt.
A közvilágítással is kiegészített új körforgalom kialakítása mellett korrigálták a Rezi és Cserszegtomaj felé vezető út nyomvonalát, továbbá 180 méter hosszan kerékpárutat is építettek, ami mindkét irányba tovább bővíthető – jelezte Vizi Norbert.