Halle Berry, Kim Kardashian, Dwayne Johnson és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People’s Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC tévécsatorna és az E! szórakoztatóipari hírportál is élőben sugárzott a Santa Monica-i Barker Hangar rendezvényközpontból.

A popkultúra közönségdíjainak átadóján a házigazda a Saturday Night Live műsorvezetője, a színész Kenan Thompson volt. Az estén Aguilera, aki a frissen alapított zenei ikon díjat kapta meg, előadóként is fellépett, legnagyobb slágereiből és új spanyol nyelvű albumáról is énekelt. A countrysztár Blake Shelton új dalát, a Come Back as a Country Boy című számot adta elő, H.E.R. pedig a legendás soulénekes-dalszerző Marvin Gaye emléke előtt tisztelgett – számolt be róla deadline.com.
Halle Berryt az ikon díjjal jutalmazták a szavazók, Kim Kardashian a divatikon díjat kapta, Dwayne Johnsont pedig az év férfi filmsztárjaként, vígjátékbeli filmsztárjaként és jótékonyságáért is díjazták.
Az év mozija a Fekete özvegy lett, a vígjátékok közül a Free Guy, az akciófilmek közül Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, a drámai mezőnyben a Szörnyella, a családi filmeknél pedig a Luca című animációs film tetszett a legjobban a szavazóknak.
A sorozatok mezőnyéből a Netflix Nyerd meg az életed című népszerű produkciójának jutott a Bingeworthy Show díj, az év sorozata a Loki, a legjobb drámai sorozat A Grace klinika, a legjobb vígjátéksorozat az Én még sosem című produkció, a legjobb sci-fi-fantasy-sorozat pedig a Lucifer lett.
Az estén Adele, Lil Nas X and Olivia Rodrigo, Tom Hiddleston és Ellen Pompeo is díjat vehetett át, Britney Spears pedig a 2021 közösségimédia-sztárja elismerést kapta.
Scarlett Johanssont szavazták meg az év női mozisztárjának, Kevin Hart a drámai filmek csillagaként vehetett át díjat, a legjobb akciósztárnak pedig Simu Liut választották.
Az év legjobb bandája díjat a BTS dél-koreai fiúegyüttes kapta, 2021 dala egyik számuk, a Butter lett, az év albuma elismerést pedig Olivia Rodrigo Sour című lemezéért osztották ki.
A Jóbarátok kultsorozat jubileumi különkiadását az év Pop Special díjával jutalmazták.
A People’s Choice Awards díjátadót 1975 óta rendezik meg évente, a díjakról a közönség szavazatai döntenek. 2005 óta online lehet leadni a voksokat.