A jövőben a migráció, a klímapolitika és a „gender-téma” határozza meg az „európai körképet” – hangsúlyozta csütörtöki Facebook-bejegyzésben az igazságügyi miniszter, azt követően, hogy csütörtökön részt vett a héten zajló misszióvezetői konferencián.

Magyarországot külföldön is a legmagasabb szakmai szinten képviselik diplomatáink – közölte tapasztalatait Varga Judit.
Mint írta: a tanácskozáson az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó legfontosabb kérdéskörök is terítékre kerültek, különös tekintettel az európai eseményekre.
Szó esett az Európa jövőjéről szóló konferenciáról, azon belül is a külképviseletek páneurópai párbeszédben betöltött szerepéről.
Erről megjegyezte: előadásában kitért az egész Európai Uniót érintő kérdésekre, például a migrációra és a klímapolitikára.
„Nem titok, hogy szakmai sikereket csak csapatban lehet elérni, ezért nekünk, politikai döntéshozóknak különösen nagy felelősségünk van abban, hogy diplomatáink felkészülten térjenek vissza állomáshelyükre. Mert ne legyenek kétségeink, a választások közeledtével a hazánk elleni támadások csak fokozódni fognak” – fogalmazott bejegyzésében Varga Judit.