Az eddig pont nélkül sereghajtó Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent ért el az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-0) ———————————–
Szusza Ferenc Stadion, 2025 néző v.: Berke
gólszerzők: Katona (34.), illetve Lukic (60. – büntetőből)
sárga lap: Tallo (11.), Csongvai (29.), Banai (44.), Antonov (59.), Simon (86.) illetve Zsótér (33.), Klemenz (71.)

Újpest:
——-
Banai – Kastrati,    Kutrumbisz, Antonov, Pauljevic – Csongvai (Bjelos 84.), Dmitrovic, Mack – Croizet – Katona, Tallo (Simon 57.)

Budapest Honvéd:
—————-
Szappanos – Mezghrani, Batik, Klemenz, Talys (Tamás 65.) – Zsótér (Hidi 52.), Pantelic (Banó-Szabó 82.), Nono – Bőle (Májer a szünetben), Lukic (Eppel 82.), Nagy

A vendégek kezdtek jobban, ám egy-két veszélyes támadás után kiegyenlítetté vált a meccs. Az első fél órában közepes színvonalú, veszélytelen játék folyt a pályán, különösen a Honvéd támadásai voltak ötlettelenek. A lila-fehérek a 34. percben kissé szerencsés előzmények után vezetéshez jutottak, egy sorfalról visszavágódó szabadrúgást követően ugyanis Kastrati lőtt volna kapura, de „eltörte” a labdát, ami a 16-oson belül üresen álló Katonához került, s a tehetséges csatár közelről nem hibázott.
A gól után a Honvéd érezhetően gödörbe került, a játékosok képtelenek voltak megtartani a labdát, rendkívül pontatlanok voltak, a lila-fehérek viszont nem tudták újabb gólra váltani fölényüket.
A fordulás után is a remekül játszó Croizet vezette újpestiek uralták a meccset, negyedóra után viszont a vendégek egyenlíteni tudtak. Antonov ugyanis lerántotta a 16-oson belül a remek kiugratást kapó Nagy Dominikot, a 11-est pedig Lukic értékesítette.
Az egyenlítés után a Honvéd vette át a játék irányítását, sokkal többet birtokolta a labdát, az egyre fáradtabban mozgó lila-fehéreknek pedig csak ritkán volt erejük egy-egy kontrára. A vendégtámadásokban volt ugyan veszély, de újabb gól már nem esett, így az egyiküknek sem jó döntetlennel kellett beérniük a csapatoknak.