Sokan visszakerültek a munkaerőpiacra azok közül, akik korábban elvesztették munkájukat, így ma 4,7 millió foglalkoztatott van országban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Miskolcon, az „Együtt a munkavállalásért Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című rendezvényen.

2010 előtt nehéz volt a munkaerőpiacra visszajuttatni azokat, akik onnan kikerültek. A mostani kormányzat filozófiája az, hogy nem a segélyrendszert kell támogatni, hanem munkát kell adni a munkanélkülieknek, a kiszolgáltatottság helyett esély kell nekik – közölte Fülöp Attila.
Ugyanez a cél a megváltozott képességű munkavállalók esetében is, ezen a területen azonban sokkal nagyobb energiára van szükség – tette hozzá.
Fülöp Attila közölte: a szociális kérdés elsősorban foglalkoztatási kérdés, stabil, biztonságos megélhetés csak munkajövedelemből lehetséges.
A 4,7 millió foglalkoztatott között mintegy 160 ezer megváltozott munkaképességű van – mondta.
Az államtitkár közölte: míg 2010-ben minden ötödik megváltozott munkaképességű ember tudott csak munkát találni, addigra ma lényegesen többen dolgoznak közülük, köszönhetően a kormánynak, a gazdasági szervezeteknek és a munkavállalást segítő projekteknek.