Összeállt a Fekete Zaj fesztivál teljes programja. Az underground zenei színtér képviselőit felvonultató rendezvény augusztus 18-tól 21-ig tart Mátra-Sástón.

Négy színpadon (Osztálykirándulás, Delta, Kacsatónia és Fanyűvő) lesznek koncertek a Fekete Zaj fesztiválon. Az egyik leginkább várt produkció a zárónapon látható és hallható a Fanyűvő nagyszínpadon: a Mezolit elnevezésű, harminc tagú kollektíva először szólaltatja meg a számos nemzetközi sikert magáénak tudó Kátai Tamás, azaz Thy Catafalque terjedelmes életművét – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
Az első körben bejelentett ötven fellépő a közelmúltban számos új hazai produkcióval egészült ki, és néhány külföldi névvel is bővült a kínálat. A belga Cocaine Piss punkzenét játszik, a szerb DreDDup indusztriális rockot, a francia Dalhia duó elektronikus zenét, a romániai Multumult az analóg és az elektronikus hangszerelés határán kísérletezik.
Az esti koncertek mellett nappali programok is várják a Mátra-Sástó kempingbe érkezőket. A Banyek workshopon a moduláris szintetizátor jeleit lehet megvizsgálni testközelből, időutazó vándorcirkuszt hoz magával a Freak Fusion társulata, kisfilmek láthatók a Malter Filmfesztivál válogatásában, a Zajtúrán a Markazi várromhoz és a Kisnánai várhoz lehet ellátogatni, lesz továbbá jóga, retro videojátékok a Fekete Játszóházban, kocsmakvíz a Bike Maffiával, zine-készítés a Háttérzajjal. Minden nap rendeznek beszélgetéseket zenekarokkal is, augusztus 21-én délután Kátai Tamás tart közönségtalálkozót.
A szervezők által már korábban bejelentett hazai fellépők között van a Vágtázó Halottkémek, a Devil’s Trade, a Middlemist Red, az Entrópia Architektúra, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Black Bartók, a pozvakowski, a Perihelion, a Meszecsinka, a Perfect Name, az Anez és a Nadir. A külföldi előadók között található a román Dordeduh, az elektronikát a techno és az ambient elemeivel vegyítő a cseh Bratri, a brit és észt bázisú Deathsomnia, a dán Elias Ronnenfelt, a svéd Michaela Aberg, a szerb Urok, az olasz Juju és Ottone Pesante.