A Puskás Akadémia bejutott a második fordulóba a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjében: Hornyák Zsolt együttese az idegenbeli 1-1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 2-0-ra nyert otthon a finn Inter Turku ellen.

A felcsúti együttes ezzel története során első alkalommal nyert meg egy párharcot a nemzetközi kupaporondon, a második fordulóban a feröeri KÍ Klaksvík és a lett FK Rigas FS összecsapásának továbbjutójával találkozik.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó: Puskás Akadémia FC-Inter Turku (finn) 2-0 (1-0)
———————————————–
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Cilosz (görög)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia FC, 3-1-es összesítéssel.
gólszerzők: Annan (4., öngól), van Nieff (87.)
sárga lap: Furuholm (48.), Sanz (97.)

Puskás Akadémia FC:
——————
Tóth B. – Nagy Zs., Joao Nunes, Spandler, Stronati – Favorov (Kozák 91.), van Nieff – Slagveer (Komáromi 82.), Plsek, Kiss T. – Puljic (Corbu 63.)

Inter Turku:
————
Moisander – Ketting, Hoskonen (Nurmi 82.), Hämäläinen – Järvenpää, Annan (Yrjas 82.), Sanz, Hyvärinen (Engström 82.) – Kagajama (Paananen 62.) – Källman, Furuholm

A Puskás Akadémia rögtön a meccs elején vezetést szerzett, Anthony Annanról került saját kapujába a játékszer. A folytatásban a Turku birtokolta többet a labdát, támadásaik azonban ötlettelenek voltak, veszélyes helyzeteket csak a hazaiak alakítottak ki.
Fordulást követően rögtön az első támadásból felső lécre lőtt Jakov Puljic. Innentől kezdve visszaállt az első félidőben látott forgatókönyv: meddő mezőnyfölényben játszottak a finnek, míg a Puskás magabiztosan őrizte előnyét és a gyors kontratámadásokban bízott. A hajrát Jakub Plsek kapufája vezette fel, hogy aztán Joel van Nieff bombagóljával eldöntse a továbbjutás kérdését és beállítsa a végeredményt.
A Puskás Akadémia története során először jutott tovább valamelyik európai kupasorozatban.