A MOL Fehérvár FC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az örmény Ararat Jereván együttesével a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének első fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés: MOL Fehérvár FC – Ararat Jereván (örmény) 1-1 (0-0) ———————————————– Székesfehérvár, 2846 néző v.: Orlic (moldovai)
gólszerzők: Heister (84.), illetve Pobulic (93.)
sárga lap: Houri (59.), Bamgboye (67.), Nego (76.), illetve Manojan (39.), Pobulic (45.), Mikojan (91.)

Fehérvár:
——–
Kovácsik – Bamgboye, Lüftner, Stopira, Heister – Petrjak, Alef (Bolla 89.), Houri, Dárdai (Szabó L. 60.) – Kovács I. (Nego 60.), Zivzivadze (Nikolics 60.)

Jereván:
——-
Jermakov – Bravo, Prljevic, Mikojan, Margarjan – Muradjan, Manojan (Hakobjan 87.) – Stanojevic (Malakian 63.), Arakeljan (Deblé 63.), Pobulic – Kone (Silue 92.)

Az Európa-bajnokságon szerepelt öt játékosa nélkül, de két nyári igazolásával a kezdőben állt fel a Fehérvár. A hazaiak nem estek neki ellenfelüknek, viszont jóval kezdeményezőbbek voltak, ami az első félidő közepétől már helyzetekben is megmutatkozott. A Jereván elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, de Kone révén néhányszor veszélyeztette a hazai kaput.
A fordulást követően a Fehérvár játéka visszaesett, ezért kiegyenlítettebbé vált a meccs. A hármas csere felpörgette a hazaiakat, ám minden lehetőségüket elpuskázták. A hajrához közeledve Marcel Heister bombájával megszerezte a vezetést a Vidi, majd a hosszabbítás perceiben Dimitrije Pobulic hasonlóan nagy góljával egyenlített a Jereván.
A visszavágót egy hét múlva rendezik Örményországban.
A párharc továbbjutója az észt Paidével vagy a lengyel Slask Wroclaw-val játszik majd a második körben. Az első meccsen a lengyelek idegenben, Tamás Márk 89. percben szerzett góljának köszönhetően győztek 2-1-re.