Négy magyar birkózó zárt érmes helyen Varsóban, a tokiói olimpia előtti utolsó olyan nemzetközi rangsorviadalon, amelyen mindhárom szakág számára rendeztek versenyt.

A magyar szövetség hétfői közlése alapján a kötöttfogásúaknál a junior Európa-bajnok Lévai Tamás (77 kg) óriási bravúrral, többek között a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok orosz Roman Vlaszov felülmúlásával felállhatott a dobogó második fokára.
A junioroknál világbajnoki, valamint Eb-aranyérmes Takács István (87 kg) egy lengyel rivális után legyőzte a vb-ezüstérmes, tokiói kvótás üzbég Rusztam Aszakalovot, s a döntőben is csak 1-1-gyel kapott ki (később szerzett pont) a tavalyi Európa-bajnok ukrán Szemen Novikovtól.
Bronzérmesként végzett Kecskeméti Krisztián (63 kg), valamint az idei 67 kilós U23-as Eb-aranyérmes Váncza István (72 kg), akik ezúttal a szokásosnál egy súlycsoporttal feljebb szerepeltek.
Ezen a héten Törökországban kerül sor a kötöttfogású Vehbi Emre emlékversenyre, ahol a szakág mind a négy magyar tokiói kvótása – Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Lőrincz Viktor (87 kg) és Szőke Alex (97 kg) – szőnyegre lép.