Új helyre költözik az autóbusz-pályaudvar Hévízen

A korábban épült alpályaudvar 700 millió forintos bővítésével kialakított új autóbusz-pályaudvarról indulnak és oda érkeznek június elsejétől a buszok Hévízen – közölte a város önkormányzata pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint néhány évvel ezelőtt, még a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretéből épült meg az az alpályaudvar a város nagyparkolója mögött, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből elnyert 700 millió forintból bővített ki az önkormányzat a Volánbusszal konzorciumban. A fedett peronnal, kerékpártárolóval is ellátott új pályaudvar június elsejétől fogadja és indítja az autóbuszokat, egyelőre próbaüzemben, amíg az átépítés le nem zárul.
Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP) jelezte: a régi – a tófürdő bejárata közelében még 1957-ben épült – buszpályaudvar esetében az önkormányzat és a Volánbusz területcserét hajt majd végre, a gyógytó közvetlen szomszédságában, az épület és környezete átalakításával egymilliárd forintos gyógyhelyfejlesztési beruházás valósul meg. Egyebek mellett turisztikai információs központot, rendezvényteret, ivócsarnokot, kerékpáros központot hoz létre a város, de tervezik helyi járatú buszközlekedés elindítását is.
A közlés szerint a hévízi autóbuszállomást 60 országos és regionális autóbuszvonal érinti, évente csaknem 1,5 millió utas fordul meg itt.