Új körforgalom épül Keszthelyen, a 71-es főúton

Nettó 340 millió forintos beruházással körforgalom épül a 71-es főúton, Keszthelyen, a Rezi úti kereszteződésben.

A helyszínen csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) arra emlékeztetett, hogy a várost elkerülő út közelmúltbeli építésekor már látszott, hogy a főutat keresztező járműforgalom miatt szükség lesz körforgalmú csomópontra is, akkor azonban ez nem szerepelt a kiviteli tervekben. A több éves, balesetveszélyes probléma megoldásaként 2018-ban biztosított forrást a kormány az átépítéshez, így tavaly elkészültek a tervek és az engedélyek.
A napokban kezdődött el a kivitelezés, és várhatóan október végére fejeződik be. A Keszthely környéki úthálózat ezzel a körforgalommal lesz teljes – tette hozzá a képviselő.
Nagy Bálint, Keszthely polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta: a Cserszegtomaj és Rezi felől érkezők és oda autózók nagy száma miatt jelentős a forgalom, ezért van szükség egy biztonságosabb átkelési lehetőségre. Mivel a kivitelezési munkák a nyári főszezonban is zajlanak, ezért nemcsak az átépítés helyszínén, hanem Keszthelyen is számítani kell forgalmirend-változásra, amiért az erre autózok türelmét kérik.
Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. szóvivője arról számolt be, hogy a körforgalom építése nettó 340 millió forintba kerül. A közlekedésbiztonsági szempontból leginkább megfelelő turbó körforgalom épül, ami egy kerékpárutas átvezetéssel is kiegészül.