Kezdőlap Mindennapok I. - 1 db Nagy Kép Legkorábban Magyarország térhet vissza a normális élethez

Legkorábban Magyarország térhet vissza a normális élethez

A járvány még nem szűnt meg, ezért mindenki tartsa be azokat a szabályokat, amelyek a biztonságos élethez szükségesek.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy még májusban, pünkösd környékén elérhetjük az 5 millió beoltottat. Ekkor újabb lépések következhetnek a nyitásban: feloldjuk a esküvőkre, nagyobb rendezvényekre és a kijárási tilalomra vonatkozó korlátozásokat. Augusztusig bizonyos tömegrendezvények látogatása kizárólag védettségi igazolvánnyal lesz lehetséges.

Magyarország az Európai Unióban élen jár a beadott oltások számát tekintve, már 4,5 millióan kapták meg legalább az első adagot. Európában egyedülálló módon hatféle vakcinával oltunk; mindenki számára van oltóanyag, aki kéri azt.

A regisztráltak száma alapján nem lehetetlen, hogy a beoltottak száma eléri a 6 milliót, de csak az embereken múlik, egyéni döntésük és felelősségük, hogy felveszik-e az oltást.

A sikeres magyar oltási programnak köszönhető, hogy a nyugat-európai országoknál egy egy-két hónappal korábban térhetünk vissza a normális életünkhöz.

Hazánkban a 16-18 éves fiatalok oltása is zajlik, hétfőtől pedig már a világ bármely pontján élő magyar állampolgár regisztrálhat, és Magyarországon meg is kaphatja az oltását.

A kormány arra is felkészül, hogy amennyiben a koronavírus variánsai miatt később esetleg szükség lesz egy harmadik oltásra, akkor az minden magyar számára elérhető legyen.