A 70. szezont nyitja a Balatontourist

A 70. szezonját nyitja meg a Balatontourist pénteken, a hét évtizedes múlttal rendelkező turisztikai vállalat az évforduló alkalmából meglepetésekkel készül vendégei számára a Balaton-parti kempingekben – közölte a társaság az MTI-vel.

A közleményben jelezték: Magyarország piacvezető kempingüzemeltetője 2100 kempinghellyel, 225 üdülőházzal, 226 mobilházzal, valamint bérelhető lakókocsikkal és berendezett, komfortos sátrakkal várja a kempingezni vágyókat Balatonakaliban, Balatonberényben, Balatonfüreden, Balatonszemesen, Révfülöpön és Zalakaroson.
A pandémia ellenére 2020-ban több mint 600 ezer vendégéjszakát regisztrált a Balatontourist, ennek 68 százalékát a magyar kempingezők adták. A külföldiek száma az utazási korlátozások miatt mérséklődött, így kevesebb vendég érkezett a hagyományos küldőországokból, Ausztriából, Csehországból, Dániából, Hollandiából, Lengyelországból és Németországból.
A hálózatban található az egyetlen naturista kemping a Balatonnál. A Balatontourist Berény Naturista Kemping a legnagyobb hagyományokkal rendelkező naturista szálláshely Magyarországon, 30 éve működik töretlen népszerűséggel – közölték.
A tájékoztatás szerint a kempingek a fürdőzésen túl sportolási és szórakozási lehetőséget is kínálnak, főszezonban pedig ingyenes animációs programokkal, Kemping Napokkal, és az idei szezonban évfordulós kiemelt eseményekkel színesítik a nyaralást.
Az OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Balatontourist idén is mindent megtesz a biztonságos pihenésért, a tavalyi Covid-eljárásrend alkalmazása mellett extra kézfertőtlenítő pontokat alakítottak ki a kempingekben – emelték ki a közleményben.
A vállalat hangsúlyozta, hogy a kempingezés kiemelten biztonságos nyaralási lehetőséget nyújt: egymástól szeparált üdülőházakban, mobilházakban, parcellákon tölthetik pihenésüket a vendégek, a közlekedési útvonalak szabadtéren haladnak, tágas terek biztosítják a megfelelő távolságtartást, a vizesblokkok szerkezeti kialakítása pedig lehetővé teszi a folyamatos szellőzésüket.
A közleményben felidézték: a Balatontourist fejlesztette az első magyar nyelvű, kempingspecifikus foglalási rendszert 1993-ban, majd elsőként telepített mobilházakat 1999-ben. A kempingek számos olyan legendás eseménynek adtak helyszínt az elmúlt évtizedekben, mint a Harley Davidson Open Road Fest, a Mini Morris Világtalálkozó vagy az EMU hatnapos ultramaraton futóverseny.