Költségvetés – Nacsa: kiemelt helyen a családok védelme és támogatása

Soha nem fordított még kormány ekkora összeget családtámogatásokra, mint amennyi a 2022-es büdzsé tervezetében szerepel, miközben a baloldal mindig csak elvett a családoktól – mondta a KDNP frakciószóvivője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: az Országgyűlés előtt fekvő jövő évi költségvetés tervezetében is kiemelt helyet kap a családok támogatása és védelme. Jövőre az ideinél is 483 milliárddal több jut a családoknak, ami azt jelenti, hogy összesen 2778 milliárd forint áll majd rendelkezésre a családok védelme érdekében.
Ez csaknem háromszor akkora összeg, mint az utolsó, 2010-es baloldali költségvetésben volt. Ezzel szemben, amikor a baloldal hatalmon volt, mindig csak elvettek a családoktól – mondta.
Emlékeztetett, a baloldal megszüntette az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, a családi adókedvezményt és csökkentette a gyes és a gyed időtartamát. Meg akarták adóztatni a családi pótlékot és az anyasági támogatást, “az egekbe emelték a rezsit és az adókat” – fűzte hozzá.
“Gyurcsányék a nehéz időkben, a válság idején is csak elvettek a családoktól, mert családellenes politikát folytattak” – fogalmazott a kormánypártok véleményét összegezve Nacsa Lőrinc, hozzátéve: ráadásul az elmúlt években sem voltak hajlandóak megszavazni a gyermekeseknek szóló támogatásokat.
A Fidesz-KDNP azonban más utat választott, a koronavírus-járvány okozta válságból “úgy lábalhatunk ki minél gyorsabban”, ha továbbra is a családok mellett állnak és támogatják őket. Ebben segít a jövő évi költségvetés is – mondta a politikus.