Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Közép-, Kelet-Európa fölött tartózkodó légörvény feloszlóban van, illetve középpontjával egyre távolabb kerül tőlünk. Területén még nedves a levegő, így arrafelé több a felhő, és erőteljes a gomolyfelhő-képződés, amelyből záporok, zivatarok is előfordulnak.
Az Északi-tenger vidékén is egy ciklon tartózkodik, frontrendszere pedig egészen a Brit-szigetekig elnyúlik szintén felhős időt okozva. Oroszország felől ugyanakkor egy anticiklon nyúlik be a Baltikum területeit is érintve, ezeken a tájakon kevesebb a felhő, sokat süt a nap és csapadékról sem érkezik jelentés.
A Kárpát-medence időjárását szerda estig még helyi hatások alakítják, így több alkalommal alakulnak ki záporok, zivatarok a gomolyfelhőkből.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:
—————————————————-

Kedden napnyugtáig a napsütés mellett a gomolyfelhőkből még többfelé várható zápor, emellett zivatar is szinte mindenütt kialakulhat. A zivatarokat helyenként nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti. Az esti órákra a gomolyfelhők összeesnek, ezzel együtt a záporos gócok is gyengülnek. A legtöbb helyen többnyire gyengén felhős lesz az ég, de északkeleten maradhatnak felhősebb területek is.
Szerdán az ország keleti felében több, míg a Dunántúlon kevesebb fátyol és gomolyfelhő zavarhatja a többórás napsütést. Legnagyobb eséllyel keleten és a Duna vonalában elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél kedden megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat.
Szerdán délnyugaton és északkeleten feltámad a nyugatias szél, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, és +6 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken a 0 fok körüli hőmérsékletekkel.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 14 és 20 fok között várható, a Dunántúlon mérhetjük a magasabb hőmérsékleteket.