Koronavírus – KDNP: a húsvét a remény és az újjászületés ünnepe

A húsvét a remény és az újjászületés ünnepe – írta a KDNP frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek küldött közleményében.

Simicskó István azt közölte, ilyenkor a természet szépsége, a tavasz is mintha ezt a csodát tükrözné. Sajnos az életünket már több mint egy éve meghatározó járvány sok nehézséget, veszteséget és szomorúságot hozott – tette hozzá.
Közölte, úgy érezhetjük, ünnepeink nem teljesek szeretteink, hagyományaink nélkül. Nem szabad azonban, hogy a kilátástalanság és a félelem gondolata eluralkodjék rajtunk – figyelmeztetett.
A húsvét legfontosabb üzenetének azt nevezte, hogy “borúlátó időkben sem adhatjuk fel a hitünket”. Jézus kereszthalála után sokan úgy vélték, végleg elment. Feltámadása azonban egy olyan isteni csoda, “kegyelmi ajándék”, mely fényt hozott a sötétségbe – fogalmazott. Hozzátette: az élet győzedelmeskedett a halál felett és ezzel örökre megváltoztatta a világot.
Simicskó István közleményében arra hívott fel, hogy 2021 húsvétján “engedjük a szívünkbe a reményt”, hogy bár még “rendhagyó módon érkezik hozzánk az ünnep”, de hamarosan győzni fogunk a járvány felett. Együtt sikerülni fog! – írta. Áldott húsvétot kívánva azt kérte: “bátorítsuk az elesetteket és osszuk meg ezt a remény másokkal is”.