Koronavírus – Kocsis Máté: téged lebeszélnek, de magukat beoltják

“A gond a kétszínűséggel van: téged elbizonytalanítunk, lebeszélünk, kétségeket ébresztünk, de magunkat azért beoltatjuk, amint lehet, meg akkor is, amikor nem” – így reagált a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a Facebook-oldalán, arra, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

Kocsis Máté azt írta: “a régi világ miniszterelnöke” megkapta az oltást, és bár flottul ment minden, Gyurcsány Ferenc így is bírálta a kormányt.
A kormánypárti képviselő szerint a gond nem ezzel van, hanem a kétszínűséggel. Kocsis Máté példaként említette, hogy volt olyan baloldali parlamenti képviselő is, aki a kínai vakcinát kapta. László Imre, Hiesz György, Kálmán Olga, most pedig Gyurcsány Ferenc is megkapta a védőoltást. “Kétszínű, számító, gonosz politika” – fogalmazott a frakcióvezető, hozzátéve: “kivételesen vastag bőrt igényel”.
A fideszes képviselő azt írta: az elmúlt hetekben sok ember utasította vissza az oltást csak azért, mert “Gyurcsányék a fülükbe tették az oltásellenes bogarat”. Mindegyik vakcina hatékony és biztonságos – szögezte le a fideszes képviselő, kiemelve: “a balosok mégis csinálták az ezzel ellentétes kampányt, mert sok halott esetén megbukhat a kormány 2022-ben, ahogy mondták”.
“Apropó, megy még a DK oltásellenes online petíciója, amit nemrég indítottak?” – tette fel a kérdést bejegyzése végén Kocsis Máté.