Kezdőlap Belföld I. - 1 db Nagy kép Leellenőrizhető az oltásregisztráció

Leellenőrizhető az oltásregisztráció

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) internetes felületén bárki megtekintheti, milyen státuszban van regisztrációja a koronavírus elleni védőoltásra.

A regisztráció lekérdezése a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon érhető el. Azok, akik már regisztráltak, de még nem kapták meg az oltást, lekérdezhetik a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációjuk vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papíralapú jelentkezésük feldolgozásának státuszát. A regisztráltnak ehhez elég megadnia a taj-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn „igen” vagy „nem” üzenetet fog látni.

Ha valaki „igen” választ kap, az azt jelenti, hogy regisztrációja az oltásra érvényes és szerepel a Neak nyilvántartásában, tehát nyilvántartják oltandóként. Aki „nem” választ kap, annak regisztrációja még nem érkezett meg a Neakhoz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Az érintett ez esetben sem késett le a regisztrációról, megismételheti a pontos adatok megadásával.

Akár interneten, akár postai úton regisztrált valaki, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldolgozzák, és bekerüljön az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis külön ellenőrzik.

Ha valaki a regisztrációnál pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, az adatvedelem@neak.gov.huemail címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.