Kezdőlap Mindennapok I. - 1 db Nagy Kép Nincs még itt az ideje a lazításnak

Nincs még itt az ideje a lazításnak

A legfontosabb, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, tegyen meg mindent, hogy a kapcsolatok száma csökkenjen, így gyorsan visszahúzódhat a koronavírus harmadik hulláma.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón hangsúlyozta, hogy az oltási program folytatása a járvány elleni küzdelem legfőbb fegyvere. Magyarország ezért szerzett és szerez be vakcinát mindenhonnan, ahonnan lehetséges. Ha az oltásszámokat nézzük, akkor továbbra is a legjobbak között vagyunk, az Európai Unióban csak Málta előzi meg hazánkat a lakosságarányos átoltottság terén.

A korlátozó intézkedések lazításának még nincs itt az ideje, hiszen a járvány továbbra is nagy sebességgel terjed. Ha mindenki betartja a szabályokat, csökken a kapcsolatok száma, és ha kellően sokat oltunk, akkor elkerülhető a negyedik hullám.

Továbbra is elsődleges feladat a regisztrált idős emberek, valamint a krónikus betegséggel élők oltása.

Csütörtökön zárul a konzultáció

Az újraindításról szóló online konzultációtcsütörtökön este 8 óráig lehet kitölteni. Ennek eredményeit hétvégén tesszük közzé, majd ezt követően, a beérkező válaszok alapján döntünk az újraindítás és a nyitás részleteiről, valamint a védettségi igazolás jogosultságairól is.

A járványadatok függvényében többlépcsős újraindításban gondolkodunk, figyelmbe véve az oltottság mértékét is.

A szabad egészségügyi kapacitások rendelkezésre állnak

A már használatban lévőkön felül további 1700, lélegeztetőgéppel felszerelt ágy, valamint több mint 11 ezer szabad kórházi ágy áll rendelkezésre. A védekezésben az orvosok és az ápolók mellett a rezidensek és a medikusok is részt vesznek, így a személyi állomány is biztosított.