Kezdőlap Mindennapok I. - 1 db Nagy Kép Máris hat az egészségipari támogatási program

Máris hat az egészségipari támogatási program

A cél az önellátóvá válás a járvány elleni védekezés terén.

Az Egészségipari Támogatási Program keretében eddig közel 50 vállalkozás 70 milliárd forintnyi beruházásáról született megállapodás. Ez a program eredményes, hiszen Magyarország önellátóvá vált az orvosi maszkok gyártásában, a kórházi gumikesztyűk előállításában, most pedig a vírus elleni védekezéshez szükséges gyógyszerek terén sikerült hazánk kiszolgáltatottságát csökkenteni.

A járvány harmadik hullámában továbbra is hangsúlyosak lesznek az egészségipari beruházások, ezek ugyanis erősítik hazánk önellátását, hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez, újak teremtéséhez, és segítik a gazdaság sikeres újraindítását.

A támogatottak között Pilisborosjenőn a Meditop Gyógyszeripari Kft. fejlesztette fel üzemét 1,5 milliárd forintos kormányzati támogatással. A beruházásnak köszönhetően 230 munkahely megőrzése vált biztossá, és 10 új munkahely is létrejött. A cég olyan berendezéseket vásárolt, amelyek a koronavírusos betegek gyógyításához használt készítmények gyártásához és fejlesztéséhez szükségesek. Kiemelt helyen szerepel Pilisborosjenőn a favipiravir tabletta előállítása, amelyet a hazai ellátásban is alkalmazhatnak. A vállalat az elmúlt 3 hónapban 5 millió tablettát gyártott – tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás megtekintésekor.